NOS SportAangepast

Bolt pakt dubbel, Martina zevende

Usain Bolt heeft op de WK atletiek in Moskou de dubbel te pakken. De Jamaicaan veroverde dit keer mondiaal goud op de 200 meter (zijn derde WK-goud op deze afstand). Bolt was in Moskou eerder al de sterkste op de 100 meter.

Churandy Martina kwam geen moment in de buurt van een medaille en eindigde als zevende. De Europees kampioen noteerde een tijd van 20,35.

Op Bolt stond in de finale geen maat. De wereldrecordhouder (19,19) was uitstekend weg en snelde probleemloos naar het goud. De zesvoudig olympisch kampioen bleef met 19,66 zijn landgenoot Warren Weir 0,13 voor. Het brons ging naar Curtis Michell (VS).

Liesblessure

Martina kampt al het hele toernooi met een liesblessure en wilde het liefst in één van de buitenbanen lopen. Het werd echter baan één. "Maar dat maakt niet uit. Je moet gewoon lopen. Ik ben blij dat ik de finale heb gehaald en ik heb mijn best gedaan", aldus Martina.

De op Curaçao geboren sprinter wilde nog niet zeggen of hij zondag aan de estafette (4x100 meter) mee kan doen. "Ik ben net klaar, dat weet ik nog niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl