NOS SportAangepast

Kiprotich grijpt ook wereldtitel

Olympisch kampioen Stephen Kiprotich heeft in Moskou de wereldtitel op de marathon veroverd.

De Oegandees kwam in 2.09,51 over de finish en bleef daarmee de Ethiopiër Lelisa Desisa 0.21 voor.

De wedstrijd werd al snel hard gemaakt door Tadese Tola. Hij plaatste na 8 kilometer een versnelling, waardoor er aan kop een groep van twintig renners overbleef.

Die groep werd gaandeweg de wedstrijd steeds kleiner. Nadat Tola op zo'n drie kilometer van de meet was afgehaakt, bleven Kiprotich en Desisa over, maar even later kon ook de winnaar van de marathon van Boston het tempo van de Oegandees niet meer volgen.

Voor Michel Butter liep de marathon in de Russische hoofdstad uit op een grote teleurstelling. De atleet uit Beverwijk moest na ruim tien kilometer geblesseerd opgeven.