NOS NieuwsAangepast

"Reisadvies Egypte onduidelijk"

Het nieuwe reisadvies voor Egypte van het ministerie van Buitenlandse Zaken schept onduidelijkheid. Dat zei woordvoerder Dresmé van de ANVR, de brancheorganisatie van reisbureaus, in het NOS Radio 1 Journaal.

Het ministerie scherpte het reisadvies gisteren aan. Eerder ontraadde Buitenlandse Zaken al alle reizen naar het grootste deel van Egypte, met uitzondering van de vakantiegebieden.

Ongewis

Nu zegt het ministerie dat die gebieden wel ver van de brandhaarden liggen, maar dat vanwege de ongewisse situatie niet-essentiële reizen naar resorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba toch worden ontraden.

Daardoor wordt het alleen maar onduidelijker voor touroperators en reizigers, zegt de ANVR.

Liever niet aangepast

Het was volgens de ANVR handiger geweest als het ministerie het advies niet had aangepast want dat was duidelijker; mensen wisten dat ze wel naar de vakantieresorts konden.

Nu is voor reizigers niet helder of ze wel naar zo'n resort moeten gaan. Het lijkt erop dat je er gewoon naartoe kunt, maar mensen vragen zich toch af hoe essentieel het is om een vakantie te vieren, zegt de woordvoerder.

Als Buitenlandse Zaken het er niet veilig vindt, dan had het beter alle reizen naar Egypte kunnen ontraden, vindt de ANVR.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl