NOS NieuwsAangepast

Geen toeristen meer naar Egypte

Een aantal reisorganisaties brengt geen nieuwe Nederlandse vakantiegangers naar resorts in Egypte. De maatregel volgt op het aangescherpte reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Egypte.

In het advies worden niet-essentiële reizen naar resorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba ontraden. Er wordt niet gesproken van een negatief reisadvies.

Corendon vliegt zaterdag met twee lege toestellen naar Hurghada en Sharm-el-Sheikh om Nederlandse passagiers op te halen. Op de terugweg gaan 300 reizigers mee. Hun vakantie zit erop. Woensdag vliegt de reisorganisatie nog een keer naar die plaatsen om Nederlanders op te halen.

Geld terug

TUI Nederland (Arke, Kras en Holland International) heeft 2605 Nederlanders in Egypte en stuurt zaterdag en zondag een toestel. De reisorganisatie brengt tot en met het weekend van 24 en 25 augustus ook geen toeristen meer naar Egypte.

Ook Neckermann heeft voorlopig alle reizen naar Egypte geschrapt. Het bedrijf laat mensen die een reis hebben geboekt niet meer vertrekken. Ze kunnen hun geld terug krijgen of hun reis omboeken naar een andere bestemming. Het gaat bij Neckermann om zo'n 1600 mensen.

Annuleringsverzekering

Verzekeraar Aegon heeft toegezegd dat klanten die van hun reis naar Egypte willen afzien een beroep kunnen doen op hun annuleringsverzekering, ondanks dat er nog geen volledig negatief reisadvies is gegeven.

Het Calamiteitenfonds vergoedt nu alleen nog annuleringen van reizen naar Caïro, Luxor en de Nijl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl