NOS NieuwsAangepast

Aanscherping reisadvies Egypte

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt nu ook alle niet strikt noodzakelijke reizen naar de Egyptische vakantieresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba. Minister Timmermans heeft vanmiddag besloten het reisadvies op deze manier aan te scherpen.

Eerder ontraadde Buitenlandse Zaken al alle reizen naar het grootste deel van het land, met uitzondering van de vakantiegebieden. Het ministerie zegt nu dat de resorts wel ver van de brandhaarden liggen, maar dat vanwege de ongewisse situatie het reisadvies uit voorzorg wordt aangescherpt.

Afweging

Volgens het ministerie moet iedereen voor zichzelf een afweging maken of de geplande reis en het verblijf noodzakelijk zijn. Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders die op het punt staan af te reizen of al op vakantie zijn in de resorts contact op te nemen met hun reisorganisatie.

Twee medewerkers van het ministerie arriveren vanavond in Hurghada en Sharm el Sheik om de situatie daar in de gaten te houden. Buitenlandse Zaken benadrukt dat het de vinger aan de pols houdt en dat het reisadvies in lijn is met dat van de meeste andere Europese landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl