NOS VoetbalAangepast

De Boer verwacht fel Feyenoord

Ondanks de valse start van Feyenoord in de eredivisie verwacht trainer Frank de Boer weinig tot geen verrassingen in de Rotterdamse opstelling voor de klassieker zondag in de Amsterdam ArenA. "Ze hebben ervaring zat om niet in de war te raken na twee nederlagen. Ze zullen op en top gemotiveerd zijn", liet de oud-international vrijdag op de website van zijn club weten.

Volgens De Boer leidt de komst van aanvaller Samuel Armenteros, die donderdag in De Kuip arriveerde, niet tot tactische aanpassingen bij zijn eigen team. "Hij is een valse spits en zal veel in ons strafschopgebied opduiken, maar wij passen ons niet aan", benadrukte hij.

Ligeon vervangt Van Rhijn

De Boer wilde vrijdag nog niet zeggen wie hij als vervanger voor aanvoerder Siem de Jong (klaplong) aanwijst. Hij wenst zijn collega Ronald Koeman bij Feyenoord daarover nog even in het ongewisse te laten. De Boer maakte al wel bekend dat Ruben Ligeon de plaats van de geschorste rechtsback Ricardo van Rhijn zal innemen.

"Een prima vervanger", gaf de coach van de landskampioen te kennen. "Ruben is bezig met een inhaalslag. Wat niveau betreft, komt hij steeds dichter in de buurt van Ricardo. Hij is in staat om 90 minuten lang langs de lijn te denderen. Hij is supersnel, wendbaar en atletisch."

Crisis bij Feyenoord?

De Boer, gebrand op revanche na de nederlaag afgelopen zondag bij AZ (3-2), onderkende het belang van de klassieker. "Een overwinning zou inderdaad kunnen leiden tot een crisis bij Feyenoord, maar daar is het ons niet om te doen. We hebben zelf de drie punten hard nodig om aansluiting te houden bij de koppositie."

De coach van Ajax gaf eerlijk toe dat hij een duel met Feyenoord specialer vindt dan tegen PSV. "Het is een fantastische wedstrijd, ook voor een trainer. En helemaal voor onze supporters, die er al weken van tevoren naartoe leven. Bij ons begint dat pas na de voorgaande wedstrijd, maar net zo goed ervaren we het als een heel speciale wedstrijd. En dat moet het altijd blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl