NOS SportAangepast

De dag van Martina en Gaisah

Met Churandy Martina en Ignisious Gaisah kent dag zeven van de WK atletiek weer een Nederlandse inbreng.

Martina kwam al in de ochtenduren (8.35 uur) in actie in de series van de 200 meter en plaatste zich voor de halve finales. De Europees kampioen op de dubbele sprint wil zich revancheren voor de ietwat tegenvallende 100 meter van eerder in het toernooi. Op de kortste afstand bleef een finaleplaats buiten bereik.

De 29-jarige Antilliaan voelt zich echter doorgaans beter thuis op de 200 meter en hij meldt zich in de avonduren weer om te proberen een finaleplaats af te dwingen. Martina kampt echter met liesproblemen en die zouden weleens roet in het eten kunnen gaan gooien.

Gaisah in verspringfinale

Gaisah, de geboren Ghanees die aan zijn eerste titeltoernooi in het Oranje-shirt bezig is, verschijnt aan het eind van de middag bij de verspringbak (17.30). Daar gaat om de medailles gesprongen worden. De 30-jarige Gaisah weet wat het is om wereldkampioen te worden - in 2006 pakte hij de mondiale indoortitel -, maar haalde in Moskou maar net de finale. Het podium lijkt dan ook ver weg.

Op de 5.000 meter voor mannen kan Mo Farah zijn suprematie op de langere loopnummers op de baan onderstrepen. De Brit, olympisch kampioen op de vijf en tien kilometer, won eerder al in Moskou de 10.000 meter en start vrijdagavond (18.45) op de halve afstand als titelverdediger.

Felix favoriet op 200 meter

Op de 200 meter voor vrouwen hoopt Allyson Felix de draad weer op te pakken. De inmiddels 27-jarige Amerikaanse was 's werelds snelste in 2005, 2007 en 2009, maar werd twee jaar geleden in het Zuid-Koreaanse Daegu afgetroefd door Veronica Campbell. De Jamaicaanse sprintster ontbreekt echter in de Russische hoofdstad door een schorsing wegens een positieve dopingtest in mei. Olympisch kampioene Felix bereikte als snelste de finale (19.15).

Het avondprogramma wordt afgesloten met eindstrijd van de 4 x 400 meter voor mannen (19.30), meer dan eens een spektakelstuk van de eerste orde. Olympisch kampioen Bahama's bleef in de kwalificatieronde achter. België daarentegen viel op door met drie broers - Jonathan, Kevin en Dylan Borlée - de eindstrijd te bereiken.

Live

De wedstrijden zijn live te volgen via nos.nl en themakanaal Sport 24. Het avondprogramma is ook op Nederland 1 te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl