NOS NieuwsAangepast

Egypte: leger schiet met scherp

Leger en politie zullen met scherp schieten als Egyptische overheidsgebouwen of veiligheidstroepen worden aangevallen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten via de Egyptische staatstelevisie.

Een dag na de bloedige confrontaties tussen veiligheidstroepen en aanhangers van de verdreven president Morsi, maakten de autoriteiten duidelijk dat ze achter hun manier van optreden blijven staan. Gisteren vielen bij de botsingen in heel Egypte zeker 525 doden en duizenden gewonden.

Schuldigen

Zowel de Verenigde Naties als veel buitenlandse regeringen hebben het optreden van leger en politie hard veroordeeld. De VN eist een onderzoek naar de gebeurtenissen van woensdag, om de schuldigen voor de rechter te krijgen.

Eerder vandaag bestormden aanhangers van de Moslimbroederschap twee overheidsgebouwen in Gizeh, de satellietstad van Caïro. Daarna staken ze de panden in brand.

Rouwenden

In de hoofdstad Caïro hebben zich honderden rouwenden verzameld bij een moskee waar tientallen doden zijn neergelegd. Ook in Alexandrië en andere steden waren demonstraties uit woede over het bloedbad van gisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl