NOS NieuwsAangepast

KLM past vluchten naar Caïro aan

De KLM past zijn vluchten van en naar Caïro aan in verband met de onrust in Egypte. Dat heeft een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij laten weten.

De vlucht van vanavond vanaf Schiphol wordt verplaatst naar morgenochtend in verband met de avondklok die gisteren is ingesteld. Morgen wordt bekeken hoe het vluchtschema voor de rest van de week eruit gaat zien.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen negatief reisadvies voor Egypte afgegeven. Het houdt voorlopig vast aan het advies om alleen naar de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba te reizen.

Avondklok

Nadat gisteren de noodtoestand voor heel Egypte is afgeroepen, heeft Buitenlandse Zaken hieraan toegevoegd dat Nederlanders zich strikt dienen te houden aan de avondklok. Verder wijst het ministerie erop dat politie en justitie in het land extra bevoegdheden hebben.

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) laat weten dat de strandvakanties in Egypte nog gewoon door kunnen gaan en dat die ook nog worden geboekt. Een woordvoerder meldt dat het aantal boekingen in juli wel veel lager lag dan vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl