NOS NieuwsAangepast

Aanval op regeringsgebouw Egypte

Honderden aanhangers van de Moslimbroederschap hebben in Gizeh, dat grenst aan de hoofdstad Caïro, twee overheidsgebouwen bestormd en in brand gestoken. De Moslimbroeders zijn woedend over het gewelddadige optreden gisteren van het leger.

Twee protestkampen van aanhangers van ex-president Morsi werden toen ontruimd. Bij die actie en de betogingen die daarop in het hele land volgden, vielen meer dan 500 doden.

In Caïro hebben zich vanmiddag ruim 3000 Morsi-sympathisanten verzameld bij de al-Eman moskee waar doden van het bloedbad van gisteren liggen opgebaard. Ze hebben de straat voor de moskee volledig afgesloten.

Ook in Alexandrië zijn Moslimbroeders vanmiddag de straat opgegaan. In andere steden zijn eveneens demonstraties.

VN eist onderzoek

Een woordvoerder van de Moslimbroederschap zegt dat de woede onder de aanhangers "niet meer onder controle" is. Volgens hem zijn bij de aanval op de protestkampen twee leiders van de organisatie om het leven gekomen.

De VN eist een onderzoek naar het bloedbad in Egypte van woensdag. De Hoge Commissaris voor de mensenrechten, Navi Pillay, wil dat de schuldigen ter verantwoording worden geroepen.

Egyptische staatsmedia hebben gemeld dat het voorarrest van ex-president Morsi met dertig dagen is verlengd. Sinds hij vorige maand werd afgezet, wordt hij op een onbekende locatie vastgehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl