NOS NieuwsAangepast

UWV te traag met uitbetalen

Ongeveer 500 ontslagen medewerkers in Noord-Holland worden te laat uitbetaald door het UWV door de vele faillissementen in de provincie. De uitkeringsinstantie heeft een achterstand opgelopen en kan daardoor de gedupeerden niet op tijd uitbetalen. De achterstand varieert van een paar dagen tot een paar weken.

In Noord-Holland is een groot aantal bedrijven failliet gegaan, waaronder elektronicaketen Block waar 180 mensen werkten. Die dossiers moeten allemaal verwerkt worden door het UWV zodat mensen hun geld krijgen. Dat is sinds een paar weken niet op tijd gebeurd.

Vakantiegeld

De ontslagen medewerkers krijgen van de uitkeringsinstantie zes weken loon uitbetaald nadat een faillissement is uitgesproken door een rechter. Ook hebben ze recht op het salaris dat tot drie maanden voor het faillissement niet is uitbetaald.

Het UWV erkent dat door de drukte niet iedereen uitbetaald is. Volgens een woordvoerder komt dat onder meer doordat er te laat geanticipeerd is door de afdeling in Noord-Holland die faillissementsuitkeringen verwerkt.

"Wij betreuren het en werken er heel hard aan om het op te lossen", zegt een UWV-woordvoerder. "Vrijdag krijgen de 500 werknemers het salaris van juni uitbetaald, inclusief vakantiegeld." In andere provincies wordt iedereen op tijd uitbetaald, aldus de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl