NOS NieuwsAangepast

Patiënte Jansen Steur overleden

Een Duitse vrouw die in een rolstoel belandde na behandeling door de omstreden neuroloog Jansen Steur, is aan complicaties overleden. Dat zegt haar advocaat. Nabestaanden van de vrouw (80) houden Jansen Steur verantwoordelijk voor haar dood.

De bejaarde vrouw kwam naar eigen zeggen in een rolstoel terecht door Jansen Steur. Hij zou zonder noodzaak en toestemming een ruggenmergpunctie hebben uitgevoerd. Die punctie werd daarnaast verkeerd gedaan.

Zelfmoord

De vrouw werd eind 2010 in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Toen ze na de jaarwisseling bijna naar huis mocht, kreeg ze pijn in haar rug en verlammingsverschijnselen. De familie hoorde toen dat Jansen Steur had geprobeerd ruggenmergvloeistof bij haar af te nemen. Volgens de advocaat van de vrouw zijn daarbij zenuwen beschadigd.

Het Openbaar Ministerie in Nederland houdt Jansen Steur ook verantwoordelijk voor de zelfmoord van een Nederlandse vrouw. Het strafproces tegen hem gaat waarschijnlijk in november verder. Hetzelfde geldt voor een zaak tegen Jansen Steur voor het medisch tuchtcollege in Zwolle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl