NOS SportAangepast

"Nog nooit zo zenuwachtig geweest"

Ignisious Gaisah plaatste zich als twaalfde en laatste voor de finale bij het verspringen op de WK atletiek in Moskou.

"Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest voor een wedstrijd als voor die van vandaag, omdat ik voor het eerst voor Nederland uitkwam'', zei de geboren Ghanees, die sinds juli in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit.

"Zat op naalden"

"Mijn benen trilden zo erg dat ik nauwelijks kon springen. Pas na de eerste poging werd ik rustiger", aldus de wereldkampioen indoor van 2006. "Na de laatste sprong leek het of ik op naalden zat. Ik wist dat ik tiende stond en dat er nog een paar springers kwamen die me zouden kunnen passeren."

Dat bleken er uiteindelijk twee te zijn, waardoor hij nipt doordrong tot de eindstrijd op vrijdag. Daarin acht hij zich niet meteen kansloos voor de medailles, ook al doet zijn twaalfde kwalificatieplek anders vermoeden.

Minder nerveus

"Brittney Reese werd bij de vrouwen ook twaalfde en die werd uiteindelijk wereldkampioen. Bovendien zal ik vrijdag minder nerveus zijn'', aldus Gaisah.

Dat hij voor het eerst in het oranje het stadion binnenkwam bleef niet onopgemerkt. "Verschillende atleten vroegen me: 'Hé, andere kleur?''', grijnsde Gaishah, die al jaren in Nederland traint en in juli direct na het verkrijgen van het Nederlandse paspoort nationaal kampioen werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl