Hersenschudding De Guzman

Jonathan de Guzman wordt afgevoerd»
Jonathan de Guzman wordt afgevoerd ANP

Jonathan de Guzman heeft op de afsluitende training van Oranje in Faro voor het oefenduel van woensdag met Portugal een hersenschudding opgelopen. Dit gebeurde bij een botsing met Dirk Kuijt. De twee kwamen hard met de koppen tegen elkaar.

De Guzman was zelfs even buiten bewustzijn en werd, toen hij weer bij kennis was, met een brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat inmiddels redelijk goed met hem, hij is goed aanspreekbaar. Kuijt stond vrij snel weer op, maar heeft wel een wond aan zijn oogkas, onder zijn linkerwenkbrauw.

De schrik zit er goed in bij Oranje. Toen beide spelers na de botsing roerloos bleven liggen, schreeuwde assistent-coach Patrick Kluivert zelfs om een ambulance.

Wijnaldum vervangt De Guzman

Ruim een half uur voor de training had bondscoach Louis van Gaal op een persconferentie zijn basisopstelling bekendgemaakt en daar maakte ook De Guzman deel van uit. Hij is nu vervangen door Georginio Wijnaldum.

Deel deze pagina

Video

  • video Oranje schrikt, Van Gaal openhartig Op de afsluitende training van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Portugal loopt Jonathan de... Guzman een hersenschudding op, terwijl bondscoach Louis van Gaal net bekend had gemaakt dat de middenvelder in de basis zou starten.
  • video De botsing tussen Kuijt en De Guzman Dirk Kuijt en Jonathan de Guzman kwamen dinsdagavond op de afsluitende training voor het oefenduel met... Portugal hard met elkaar in botsing. De Guzman verloor kort het bewustzijn en hield een hersenschudding aan de klap over. Kuijt liep een wond boven zijn linkeroog op.

Audio

  • Hectische Oranje-training in Faro Verslaggever Bas Ticheler was bij de laatste training van het Nederlands elftal in Faro voor de oefenwedstrijd van woensdag tegen... Portugal. Hij vertelt over de botsing tussen Jonathan de Guzman en Dirk Kuijt en over de opstelling, die Louis van Gaal al prijsgaf.

Video en Audio

  • » Van Basten, van speler tot coach Video Een overzicht van de spelers- en trainersloopbaan van Marco van Basten, die op 31 oktober 2014...30 okt 2014, 5601 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Murray-Dimitrov Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Grigor Dimitrov in de derde ronde van het...30 okt 2014, 2010 keer afgespeeld
  • » Brändle breekt uurrecord Voigt Video Het werelduurrecord heeft een nieuwe houder. Precies 42 dagen na het record van de Duitser Jens...30 okt 2014, 5254 keer afgespeeld

Meer video en audio