Hersenschudding De Guzman

Jonathan de Guzman wordt afgevoerd»
Jonathan de Guzman wordt afgevoerd ANP

Jonathan de Guzman heeft op de afsluitende training van Oranje in Faro voor het oefenduel van woensdag met Portugal een hersenschudding opgelopen. Dit gebeurde bij een botsing met Dirk Kuijt. De twee kwamen hard met de koppen tegen elkaar.

De Guzman was zelfs even buiten bewustzijn en werd, toen hij weer bij kennis was, met een brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat inmiddels redelijk goed met hem, hij is goed aanspreekbaar. Kuijt stond vrij snel weer op, maar heeft wel een wond aan zijn oogkas, onder zijn linkerwenkbrauw.

De schrik zit er goed in bij Oranje. Toen beide spelers na de botsing roerloos bleven liggen, schreeuwde assistent-coach Patrick Kluivert zelfs om een ambulance.

Wijnaldum vervangt De Guzman

Ruim een half uur voor de training had bondscoach Louis van Gaal op een persconferentie zijn basisopstelling bekendgemaakt en daar maakte ook De Guzman deel van uit. Hij is nu vervangen door Georginio Wijnaldum.

Deel deze pagina

Video

  • video Oranje schrikt, Van Gaal openhartig Op de afsluitende training van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Portugal loopt Jonathan de... Guzman een hersenschudding op, terwijl bondscoach Louis van Gaal net bekend had gemaakt dat de middenvelder in de basis zou starten.
  • video De botsing tussen Kuijt en De Guzman Dirk Kuijt en Jonathan de Guzman kwamen dinsdagavond op de afsluitende training voor het oefenduel met... Portugal hard met elkaar in botsing. De Guzman verloor kort het bewustzijn en hield een hersenschudding aan de klap over. Kuijt liep een wond boven zijn linkeroog op.

Audio

  • Hectische Oranje-training in Faro Verslaggever Bas Ticheler was bij de laatste training van het Nederlands elftal in Faro voor de oefenwedstrijd van woensdag tegen... Portugal. Hij vertelt over de botsing tussen Jonathan de Guzman en Dirk Kuijt en over de opstelling, die Louis van Gaal al prijsgaf.

Video en Audio

  • » Rodriguez gepresenteerd bij Real Madrid Video Dinsdag werd James Rodriguez gepresenteerd bij Real Madrid. De Colombiaan komt over van AS Monaco...23 jul 2014, 2810 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, woensdag 23 juli Video Een vooruitblik op de zeventientiende etappe van de Tour de France 2014, die van Saint-Gaudens naar...22 jul 2014, 9251 keer afgespeeld
  • » Tourquiz dinsdag 22 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...22 jul 2014, 1001 keer afgespeeld

Meer video en audio