NOS VoetbalAangepast

Van Gaal verklapt: Verhaegh speelt

Bondscoach Louis van Gaal heeft dinsdag in het Algarve-stadion tijdens een persconferentie al de opstelling van het Nederlands elftal prijsgegeven voor het oefenduel woensdag met Portugal.

Hij laat Paul Verhaegh van FC Augsburg debuteren en kiest voor Michel Vorm in de goal. De keeper van Swansea gaat zijn tiende interland spelen. Jasper Cillessen was de laatste twee interlands (Indonesië en China) de doelman.

Van Gaal had ook Jonathan de Guzman een basisplaats toebedeeld, maar die werd na een botsing met Dirk Kuijt op de afsluitende training (met als resultaat een hersenschudding) vervangen door Georginio Wijnaldum. De PSV'er zou sowieso al speeltijd krijgen, net als Marco van Ginkel.

Opstelling: Michel Vorm; Paul Verhaegh, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind; Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart; Jeremain Lens, Robin van Persie en Arjen Robben.

Van der Vaart naast 'Gio'

Van der Vaart zal woensdag, als hij niet geblesseerd raakt, zijn 106de interland spelen. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Giovanni van Bronckhorst. Alleen Edwin van der Sar (130) en Frank de Boer (112) kwamen vaker voor Oranje uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl