NOS SportAangepast

"Nou, was dat vechten of niet?"

"Nou, was dat vechten of niet?" Met die woorden liep Dafne Schippers de mixed-zone in na haar bronzen medaille op de zevenkamp bij de WK atletiek. Ze stelde haar medaille met pijn en moeite veilig op de afsluitende 800 meter.

"Zo, dat was een hele zware 800 meter", zei ze tegen de NOS. "Ja, ik voelde me niet helemaal goed. Ik heb lang op de baan gelegen. Ik heb echt gevochten voor wat ik waard was en ik ben nu erg moe."

"Ik had één doel", liet Schippers weten. "En dat was dicht bij Claudia Rath Rad komen en ik wist niet of het genoeg was, maar blijkbaar wel. En dat voelt heel goed. En als je dan ook nog hoort welke tijd je loopt, dat is echt geweldig. Ik gokte op 2.12,00 terwijl 2.15,52 mijn persoonlijk record was. Ik heb gewoon gedaan wat ik kon, en in ene hoor ik dat ik 2,08,62 loop. Nou, dat is echt heel bizar."

Lange neus

Op de vraag hoe Schippers haar niveau tijdens de hele meerkamp vond, antwoordde ze opmerkelijk genoeg: "Eigenlijk niet zo heel erg goed. Het was erg stabiel met twee best wel flinke dipjes", legde ze uit. "Kogel was natuurlijk erg slecht en van de 200 meter en het verspringen had ik meer verwacht, maar blijkbaar is een stabiele meerkamp belangrijker dan een paar pieken."

Trekt ze nu een lange neus naar de mensen die zeiden dat ze zich moest gaan toespitsen op het sprinten? "Ik denk wel een beetje. Een bronzen medaille ga je voorlopig echt niet halen op 100 of 200 meter. Ik heb nu even laten zien dat ik echt wel de meerkamp kan en zeker nog meer kan."

Broersen: tiende plaats eigenlijk bizar

Nadine Broersen eindigde ondanks de val maandag op het eerste onderdeel, de 100 meter horden, als tiende op de zevenkamp. De 23-jarige atlete uit Dongen besloot de meerkamp met een persoonlijke toptijd op de 800 meter van 2.12,89.

"Daarmee en met de 200 meter ben ik tevreden. En ook met het feit dat ik de meerkamp heb kunnen afmaken. Het is eigenlijk bizar dat ik nog tiende word. Ik heb mezelf laten zien en de echte prestatie moet volgend jaar dan maar komen", was haar reactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl