WK-brons zevenkampster Schippers

Zevenkampster Dafne Schippers heeft op de WK atletiek in Moskou een bronzen medaille veroverd met een Nederlands record van 6.477 punten. Het record stond sinds de EK van 2006 met 6.423 punten op naam van Karin Ruckstuhl.

Op de afsluitende 800 meter moest de 21-jarige atlete een aantal op papier betere loopsters bijbenen om haar podiumplaats vast te houden. Dat lukte: ze liep 2.08,62 en verbeterde daarmee haar persoonlijk record met zeven seconden.

De Utrechtse was na de eerste dag tweede en bezette die plaats ook na het vijfde onderdeel, het verspringen (6,35 meter). Na het speerwerpen (41,47 meter) zakte ze een plaatsje, waarna ze zich op de 800 meter knap op het podium handhaafde.

Schippers is de zesde Nederlander die een individuele medaille wint op een WK en de eerste die dat doet op de zevenkamp.

Broersen knap tiende

Nadine Broersen, die na haar val op het openingsnummer (100 meter horden) tot een bijrol was veroordeeld, liep op de 800 meter in 2.12,89 ook een PR. Ze eindigde als tiende met 6.224 punten.

De titel op de zevenkamp ging met 6.224 punten naar Ganna Melnitsjenko (Oekraïne), die dit jaar bij de EK indoor al brons had gepakt. De Canadese Brianne Theisen Eaton, die eerder al een feestje had gevierd om het tienkampgoud van echtgenoot Ashton Eaton, won zilver met 6.551 punten.