NOS NieuwsAangepast

Leudal biedt bommengooier 3,5 ton

De gemeente Leudal is bereid om ruim 350.000 euro te betalen voor de aankoop van een woning van de man die vorig jaar met brandbommen naar agenten gooide. In dit bedrag is ook een vergoeding voor verhuiskosten opgenomen.

De man uit Haelen kwam vorig jaar in het nieuws toen hij politieagenten met brandbommen bekogelde en ook met een kruisboog bedreigde.

Illegaal geplaatst hek

De agenten beschermden gemeenteambtenaren die een illegaal geplaatst hek bij zijn huis kwamen weghalen. Dat had hij daar geplaatst om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen overlast van een woonwagenkamp.

De gemeente wil van de man af en had dit voorjaar al besloten dat de man zou worden uitgekocht. Nu is daarvoor een bedrag vastgesteld. Het aanbod geldt tot eind volgende maand. De man mag daarna nooit meer in Leudal komen wonen.

De man had in de onderhandelingen over zijn vertrek geëist dat de gemeente hem bijna 70.000 euro zou betalen voor jarenlange derving van woongenot. Omdat deze claim niet is onderbouwd, wijst de gemeente dit af.

Huur betalen

De gemeente is niet van plan om elders op zoek te gaan naar een woning voor de man, zoals hij had geëist. Wel wil de gemeente een jaar lang de huur van een woning betalen, zodat hij en zijn partner in alle rust naar een nieuwe woning kunnen zoeken.

De man werd in april voor het gooien van de brandbommen en bedreiging tot negen maanden cel veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl