NOS NieuwsAangepast

Dode bij explosie in flat Arnhem

In Arnhem is rond 03.00 uur bij een explosie in een flatgebouw een vrouw om het leven gekomen. Het is de bewoonster van de woning waar de explosie ontstond. De ravage in en om de flat is groot.

De onderste vijf woonlagen van de flat aan het Driemondplein zijn voorlopig onbewoonbaar, zegt de brandweer. Voor de bewoners wordt opvang geregeld. De bewoners van de zesde tot de twaalfde verdieping mogen vanochtend weer naar huis.

Gas

Door de explosie ontstond vannacht brand. Op de tweede verdieping zijn woningen verwoest, maar ook woningen eromheen zijn beschadigd. Ook ligt er overal glas. Door de klap zijn geparkeerde auto's voor de flat beschadigd. De brandweer zegt dat de oorzaak een gasexplosie was.

Tientallen vooral oudere mensen werden geëvacueerd. Sommigen moesten met een hoogwerker van hun balkon worden gehaald.

"Zelfmoord"

Een bewoonster van de derde verdieping werd vannacht rond 03.00 uur wakker van een harde knal. Ze vertelt aan Omroep Gelderland dat de politie al snel voor de deur stond om haar uit haar huis te halen. Volgens de bewoonster heeft het slachtoffer de explosie zelf veroorzaakt. Ze zou zelfmoord hebben willen plegen.

De brandweer zegt dat het een gaslek kan zijn, maar dat het gerucht over zelfdoding ook wordt onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl