NOS SportAangepast

Alles of niets voor Schippers

Voor Dafne Schippers zou het dinsdag een prachtige dag op het WK atletiek kunnen worden. Na vier onderdelen op de zevenkamp staat ze op de tweede plaats, maar er staan dinsdag nog drie disciplines op het programma. En dat zijn niet haar beste.

De meerkampsters beginnen 's ochtends met verspringen, het onderdeel waarop Schippers haar winst zou moeten pakken. Naast de sprintnummers haalt zij hier normaal gesproken de meeste punten. Dat geldt niet voor het speerwerpen, waarop ze de schade juist moet zien te beperken.

De zevenkamp wordt om 18.10 uur afgesloten met de 800 meter, waarop het voor Schippers zaak is zo lang mogelijk te volgen. Als haar knieblessure meevalt, zou er dan een plekje op het podium in kunnen zitten. Er is ook nog een kans dat ze zich vanwege haar knieklachten zal moeten afmelden. Nadine Broersen strijdt, na haar val op de 110 meter horden, voor een plek in de top tien.

Koster op 1.500 meter

Op dinsdag valt niet alleen de beslissing op de zevenkamp, het wordt ook een spannende dag voor Maureen Koster. De 21-jarige Koster loopt vanaf 18.40 uur in de halve finales van de 1.500 meter.

De enige Nederlandse man die op de vierde dag in actie komt is Douwe Amels, hij gaat zich vanaf 07.50 uur proberen te plaatsen voor de finale bij het hoogspringen.

Finale 400 meter

De meeste ogen in de atletiekwereld zullen 's avonds gericht zijn op de finale van de 400 meter. Kirani James, de olympisch kampioen uit Grenada, verdedigt vanaf 19.50 uur zijn wereldtitel.

Andere medailles worden verdeeld bij het snelwandelen (v), polsstokhoogspringen (v), discuswerpen (m) en op de 800 meter voor mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl