NOS SportAangepast

WK-goud Oliver op 110 m horden

David Oliver heeft bij de WK atletiek in Moskou goud op de 110 meter horden veroverd. De Amerikaan was in de finale met 13,00 zijn landgenoot Ryan Wilson 0,13 te snel af. De Rus Sergej Sjoebenkov pakte in 13,24 het brons.

De 31-jarige Oliver behoort al jaren tot de wereldtop, maar een grote prijs ontbrak nog op zijn palmares. Alleen bij de Olympische Spelen van 2008 (brons) en de WK indoor van 2010 (brons) wist hij een medaille te pakken.

Ditmaal was hij een klasse apart. Na een prima start kon niemand meer bij hem in de buurt komen. Titelverdediger Jason Richardson werd vierde en olympisch kampioen Aries Merritt zesde.

Sedoc niet in finale

Gregory Sedoc plaatstte zich niet voor de finale. De Amsterdammer werd in zijn halve finale laatste in 13,54.

De beste drie in elke halve finale en de twee tijdsnelsten gingen door naar de finale, maar dat was voor Sedoc te hoog gegrepen. Zoals gebruikelijk kende hij een uitstekende start, maar na een geraakte horde was hij uit zijn ritme.

Sedoc, in 2007 Europees kampioen indoor op de 60 meter horden, had zich slechts ternauwernood voor de halve eindstrijd geplaatst. Met 13,50 ging hij toen als één van de tijdsnelsten door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl