NOS NieuwsAangepast

Menzis vergoedt operatie na ophef

Na ophef op sociale media heeft Menzis besloten een experimentele medische behandeling van clusterhoofdpijn toch te vergoeden. Eerder had de zorgverzekeraar dat geweigerd omdat de werking van de behandeling niet wetenschappelijk bewezen was.

De 25-jarige Andrea Trichopoulos lijdt sinds mei vorig jaar aan heftige hoofdpijnaanvallen. Verschillende medicijnen en medische ingrepen hielpen niet.

Neurostimulator

Uiteindelijk kwam ze in het Belgische Sint-Niklaas terecht, waar een arts voorstelde een neurostimulator in haar hoofd te plaatsen. Daarbij worden elektroden in de hersenen aangebracht, die stroomstootjes toedienen. Die diepe hersenstimulatie beïnvloedt de hersenactiviteit. Gehoopt wordt dat de pijn daarmee verlicht wordt.

De werking van de experimentele behandeling is niet wetenschappelijk bewezen.

Afwijzingsbrief

Trichopoulos ontving vrijdag een afwijzingsbrief van haar zorgverzekeraar Menzis. De familie van de studente begon afgelopen weekend een geldinzamelingsactie op sociale media. Op YouTube werd een filmpje geplaatst waarop ze te zien is tijdens een hoofdpijnaanval. Vandaag kregen ze ook veel aandacht van de nationale media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl