NOS SportAangepast

Broersen rukt op in zevenkamp WK

Nadine Broersen heeft de ochtendsessie van de zevenkamp bij de WK atletiek toch met een goed gevoel kunnen afsluiten na haar val op de 100 meter horden. Bij het hoogspringen, haar beste onderdeel, eindigde ze met 1,89 meter op de tweede plaats.

Broersen deed ook nog drie pogingen om over 1,92 meter te springen (2 centimeter boven dan haar Nederlandse record), maar tevergeefs. Alleen de Belgische Naffisatou Thiam slaagde daarin.

Broersen struikelde op de horden over de laatste hindernis en werd met 14,84 laatste. De 23-jarige Dongense atlete liet dit jaar al 6.345 punten noteren en is een outsider voor een medaille. Die kans is door de mislukte hordensprint sterk gereduceerd, maar met haar sprong rukte ze wel op naar de zeventiende plaats.

"Hier train je het hele jaar voor. Opeens lag ik op de grond. Ik wil sportieve wraak op alle andere onderdelen", twitterde Broersen. "Ik was er 100% klaar voor. Ben beter dan ooit. Nu pr's op de andere waaronder de 200m."

Schippers voorlopig negende

Dafne Schippers, die de derde tijd liep op de hordensprint, deed het ook bij het hoogspringen met 1,77 meter behoorlijk en bezet na twee onderdelen de negende plaats in het algemeen klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl