NOS NieuwsAangepast

Rechter verbiedt naam Messiah

Een kinderrechter in de Amerikaanse staat Tennessee heeft de naam van een baby van zeven maanden veranderd van Messiah in Martin. Volgens rechter Lu Ann Ballew is de naam Messiah "een titel die slechts verdiend wordt door één persoon, en die ene persoon is Jezus Christus".

De ouders waren naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens konden worden over de achternaam van het kind. De rechter gaf de baby beide achternamen, maar maakte bovendien van de gelegenheid gebruik om ook de voornaam aan te passen.

Ballew vindt dat de naam Messiah het kind problemen kan bezorgen, en voegt eraan toe dat het zijn eigen naam niet kan kiezen.

Beroep

De moeder gaat tegen de beslissing in beroep. Zij vindt dat de naam Messiah goed klinkt, vooral in combinatie met die van haar eerste twee kinderen, Micah en Mason. Ze zegt dat haar keuze niet godsdienstig is gemotiveerd, maar vindt wel dat ze haar kind mag noemen zoals zij wil, omdat ook iedereen mag geloven wat hij wil.

De naam Messiah is in de VS overigens niet ongebruikelijk. Volgens de Amerikaanse sociale verzekeringsbank was de naam vooral in 2012 sterk in opkomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl