NOS SportAangepast

Bolt: heb titel terug, dát is speciaal

Usain Bolt is nog steeds de snelste man op aarde. Bij de WK atletiek in Moskou won hij de 100 meter, zijn zoveelste gouden medaille. Wat maakt deze titel nou speciaal voor de Jamaicaan?

"Voor mij was het erg belangrijk om mijn titel te heroveren, na mijn valse start in 2011", liet Bolt weten aan de NOS. "Het was weer eens wat anders om in de regen te lopen, maar ik ben blij dat het gelukt is. De regen hinderde me overigens niet. Ik kwam hier geconcentreerd binnen en niets kon me van de wijs brengen."

Bolt hoefde in Moskou maar zijn wenkbrauwen te bewegen of het gejuich steeg al op vanaf de tribunes. "Dat is altijd leuk. Het leukste gedeelte voor mij van wedstrijden, als de fans hun waardering voor mij tonen", sloot hij af.

Gatlin doorbreekt hegemonie Jamaica

Bolt kreeg flinke tegenstand van Justin Gatlin, maar hij verwees de Amerikaan dan toch naar de tweede plaats. "Het was bijna de perfecte dag", zei Gatlin.

"De laatste dertig meter werden wat lang. Ik ging vechten in plaats van mijn eigen race te lopen. Maar als ik had gedaan wat ik in Rome had gedaan, had ik nu gewonnen", aldus Gatlin.

Had Gatlin enig moment het idee dat hij Bolt al geklopt had? "Als je tegen Usain loopt, kun je niet denken van: ik heb 'm. Dat kan pas als je die witte finishlijn gepasseerd bent. Het was niet mijn dag, maar ik ben blij dat ik de Jamaicaanse hegemonie heb doorbroken en het podium heb gehaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl