NOS SportAangepast

Martina loopt finale 100 meter mis

Churandy Martina heeft zich bij de WK atletiek in Moskou niet geplaatst voor de finale van de 100 meter. Hij eindigde in zijn serie als vierde en behoorde met 10,09 ook niet tot de tijdsnelsten.

Martina, die op de 100 meter alleen in 2007 de finale van de WK wist te halen, moest het opnemen tegen Usain Bolt en Mike Rodgers. Die waren met 9,92 en 9,93 een stuk sneller en ook Keston Bledman bleef onze landgenoot nog voor. Nickel Ashmeade was het snelst: 9,90.

Om bij de tijdsnelsten te behoren had Martina onder de tien seconden moeten lopen.

Martina: pijn was er de hele tijd

Martina gaf na afloop van de halve finales toe dat hij last had van zijn lies. "Ik heb mijn best gedaan, maar de pijn was er de hele tijd", zei de sprinter van Curaçao.

Hij gaf voor het eerst toe dat zijn liesblessure, die hem in de voorbereiding al hinderde, een grote rol speelde in Moskou. "Vooral in de eerste passen na de start", zei hij.

Martina wil in de komende dagen in een training een bocht lopen om te beoordelen of het verstandig is vrijdag te starten op de 200 meter. "Ik zou hier niet eens meedoen, maar dankzij God is dat toch gelukt. Ik kan niet boos zijn op mezelf, want ik heb geen fouten gemaakt. Ik kan alleen maar blij zijn. Hopelijk volgt er nu een jaar zonder blessures."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl