NOS SportAangepast

Sintnicolaas vijfde op tienkamp

Tienkamper Eelco Sintnicolaas is bij de WK in Moskou als vijfde geëindigd. De atleet uit Vaassen stond na de eerste dag ook al vijfde, maar kon geen terrein meer winnen. Olympisch kampioen Ashton Eaton greep zijn eerste wereldtitel.

Europees kampioen indoor Sintnicolaas kende een moeizame start op de tweede dag. Hij kon niet imponeren op de 110 meter horden en het discuswerpen, maar kwam terug bij het polsstokhoogspringen. Na het speerwerpen stond hij tiende, maar hij sloot af met een sterke 1.500 meter.

Ingmar Vos, twaalfde na de eerste dag, werd gediskwalificeerd op de 110 meter horden en gaf na het speerwerpen op. Pelle Rietveld eindigde als 21ste.

"Vijfde plaats hoogst haalbare"

Opgelucht stapte Sintnicolaas van de baan na de 1.500 meter. "Het zit erop en ik moet tevreden zijn met de vijfde plaats. Het is niet waar ik na de eerste dag op hoopte, maar ik heb geen fouten gemaakt die ik mezelf kan verwijten. Ik had dit resultaat ook nodig om mijn A-status als topsporter te behouden."

De Europees indoorkampioen maakte al snel zijn analyse: "Bij het discuswerpen en vooral bij het speerwerpen kwam het er niet uit. Daar heb ik een medaille verloren. Polsstokhoogspringen ging een beetje moeizaam en er werd door acht anderen ook gigantisch goed gesprongen, zodat ik weinig winst kon boeken. Maar zo kan het lopen in de meerkamp."

De 26-jarige atleet uit Vaassen stond na negen onderdelen nog tiende. "Ik had niet veel zin in die 1.500 meter. Maar mijn coach Vince de Lange schilderde me voor wat ik moest doen om nog wat plaatsen te stijgen. Mijn benen voelden nog goed en daarom ben ik er vol voor gegaan. De vijfde plaats was in deze situatie het hoogst haalbare. Dat heb ik bereikt en daarom ga ik toch met een goed gevoel het stadion uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl