NOS NieuwsAangepast

Naomi Campbell vliegt weer BA

Na vijf jaar is het Britse topmodel Naomi Campbell weer welkom aan boord bij British Airways. De Britse luchtvaartmaatschappij zette haar op de zwarte lijst na een incident in 2008 op de Londense luchthaven Heathrow.

Destijds beledigde, bespuugde en trapte Campbell een politieagent tijdens een verhitte discussie met het luchthavenpersoneel. Ze was woedend omdat haar bagage was kwijtgeraakt. Vervolgens werd het supermodel door de politie van haar vlucht naar Los Angeles gehaald en gearresteerd.

Vipbehandeling

British Airways besloot daarna Campbell in de ban te doen. Ook werd ze door de rechter veroordeeld tot een boete van 2300 pond, zo'n 2600 euro, en een taakstraf van 200 uur.

Medewerkers van de Britse luchtvaartmaatschappij zouden boos zijn over het besluit van het management om het model weer aan boord te laten. Volgens de Britse krant Mail on Sunday vinden medewerkers dat Campbell een speciale behandeling krijgt omdat ze rijk en beroemd is. Zo vloog ze in mei vanaf Heathrow naar Milaan en werd toen als een vip behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl