Twente haalt hard uit in De Kuip

Feyenoord heeft een zeldzame en ook pijnlijke thuisnederlaag geleden. In De Kuip was FC Twente met 4-1 te sterk.

Bij de rust was het 1-1 en dat was een goede afspiegeling van de eerste helft. Feyenoord kwam verdiend op 1-0 door een kopbal van Graziano Pellè. Daarna nam Twente het initiatief en nadat Kyle Ebecilio al de lat had geraakt, tikte hij even later raak.

Tien minuten na rust duwde debutant Jordy van Deelen in het strafschopgebied Shadrag Eghan omver. Hij kreeg rood en FC Twente een penalty, die door Dusan Tadic werd benut. Feyenoord oogde al machteloos, toen ook Stefan de Vrij nog eens mocht inrukken na twee keer geel. Tadic schoot nog een penalty raak en bracht met een hakje Luc Castaignos in stelling, die de 4-1 binnen schoot.