NOS SportAangepast

Sintnicolaas klimt enkele plekken

Tienkamper Eelco Sintnicolaas heeft op de WK in Moskou op het achtste onderdeel wat terrein teruggewonnen. De atleet uit Vaassen was na de 110 meter horden en het discuswerpen, het zesde en zevende onderdeel, gezakt van de vijfde naar de tiende plaats.

Bij zijn favoriete bezigheid, het polsstokhoogspringen, tekende Sintnicolaas voor de tweede hoogte met 5,30 meter. Dat was echter niet voldoende om in de topvijf terug te keren: hij staat nu zevende. Hoewel de verschillen klein zijn, lijkt een medaille onhaalbaar.

Op het zesde en zevende onderdeel had de Nederlander terrein verspeeld. Na een verre van vlekkeloze race op de 110 meter horden (van vijf naar zes), bleek de discus opnieuw niet zijn vriend.

Eaton stevig aan kop

De Amerikaan Ashton Eaton staat met 7.252 punten nog altijd stevig aan kop, voor de Duitsers Michael Schrader en Rico Freimuth.

Pelle Rietveld staat voorlopig op de 21ste plaats. Ingmar Vos vloog op de 110 meter horden uit de startblokken, maar toucheerde een horde zwaar, verloor z'n evenwicht en miste de volgende. Dat kwam hem op een diskwalificatie (nul punten) te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl