NOS NieuwsAangepast

Tiener gered, ontvoerder gedood

Na een dagenlange zoektocht is een Amerikaans meisje in de wildernis van Idaho gered uit de handen van haar ontvoerder. De ontvoerder, die vorige week vermoedelijk haar moeder en broertje heeft gedood, is doodgeschoten door de politie.

Het meisje, de 16-jarige Hannah Anderson, mankeert ogenschijnlijk niets. Ze zal worden herenigd met haar vader.

De 44-jarige moeder en de 8-jarige broer van Hannah werden vorige week zondag dood gevonden in het brandende huis van James Lee DiMaggio (40), in het zuiden van Californië. DiMaggio vluchtte daarna met Hannah.

Woensdag meldde een man dat hij het tweetal had gezien toen hij op zijn paard reed in een natuurgebied in Idaho - in het noordwesten van de VS. Het stel had geen wantrouwen bij hem gewekt, maar 's avonds herkende hij ze toen hij ze op tv zag.

Kampeerspullen

Vrijdag werd DiMaggio's auto zonder kentekenplaten gevonden aan de rand van het natuurgebied, een van de grootste gebieden zonder wegen in de VS. Het gebied werd vervolgens door een grote politiemacht uitgekamd.

Vanuit de lucht zag de politie een kampeerplek, en vond daarop DiMaggio en Hannah. De FBI heeft over de schietpartij niets bekendgemaakt. Het is niet duidelijk of DiMaggio op de politie geschoten heeft.

DiMaggio wordt in de Amerikaanse media omschreven als een vriend van de familie Anderson. Hij zou door de kinderen als een oom gezien zijn. Mogelijk had hij zijn daad van tevoren gepland. Daarop wijst dat hij vóór zijn vlucht kampeerspullen en andere materiaal had gekocht waarmee hij kon overleven in de wildernis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl