NOS SportAangepast

Sintnicolaas: prima eerste dag

"Een prima eerste dag", zo concludeerde meerkamper Eelco Sintnicolaas over zijn voorlopige vijfde plaats bij de WK atletiek. "Ik zit op het schema voor een verbetering van mijn Nederlands record."

Sintnicolaas wil echter nog niet te snel juichen. "Gewoonlijk is mijn tweede dag beter, maar pas na negen onderdelen kijk ik naar de stand. Ik heb vorig jaar in Londen meegemaakt wat er gebeurt als je de discus maar dertig meter gooit. Niet dat ik dat nu verwacht, zeker niet, maar het blijven tien onderdelen."

Sintnicolaas had in de aanloop naar de WK nog wat last van zijn schouder. "Maar nu niet meer, dus ik verwacht morgen bij het polsstokhoogspringen vrijuit te kunnen gaan", zei de atleet uit Vaassen.

Rietveld moest starten

Pelle Rietveld staat 25ste na de eerste dag. Problemen met zijn bekken zaten hem in de voorbereiding dwars en het was de vraag hoeveel pijn hij zou lijden bij de WK. "In de loop van de dag ging het steeds beter. De pijn bleef uit", zei hij.

"Als ik geen 28 was en dit was niet mijn eerste toernooi, dan was ik waarschijnlijk niet eens gestart. Mijn financiële situatie is heel onzeker, dus ik moet ook wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl