PEC Zwolle wint uit van Heracles

PEC Zwolle heeft ook zijn tweede eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Na Feyenoord (2-1) werd in Almelo nu Heracles met 1-3 aan de kant gezet.

Heracles moest boeten voor twee momenten van onoplettendheid. De ploeg was bij de aftrap niet bij de les en Jesper Drost wandelde door de defensie en opende na elf seconden de score. Daarmee drong hij de toptien binnen van snelste goals in de eredivisie.

Dertien minuten later stond Kamohelo Mokotjo helemaal vrij en werd het 0-2. De thuisploeg beet daarna pas van zich af en de 1-2 (eigen doelpunt Maikel van der Werff) was verdiend.

Heracles drong na rust aan en kreeg ook kansen. Aan de andere kant was PEC met tegenstoten niet minder gevaarlijk. Een zo'n counter leidde tot een omstreden penalty van Mateusz Klich, die miste. Bryan Linssen en Matthew Amoah waren dicht bij de 2-2, maar uit een counter sloeg Guyon Fernandez toe.