NOS NieuwsAangepast

Bussemaker: geen boycot Rusland

Minister Bussemaker vindt dat de Olympische Spelen in Rusland niet geboycot moeten worden om de Russische homowet. In het Radio 1-programma TROS Kamerbreed zei ze dat het verstandiger is om wel te gaan en om de kwestie dan aan de orde te stellen.

Ze wees erop dat de Olympische Spelen in Peking destijds ook niet zijn geboycot en dat daar de mensenrechten toen aan de orde zijn gesteld.

Volgens Bussemaker, die emancipatie in haar portefeuille heeft, kunnen supporters en sporters op een gepaste manier laten weten hoe ze over zaken denken. "Schaatster Ireen Wüst heeft eerder gezegd dat ze biseksueel is", zei de minister, "als zij in Rusland een statement maakt, dan doe je misschien wel meer dan wanneer je één keer het besluit neemt om niet te gaan."

Timmermans

Gisteren zei minister Timmermans van Buitenlandse Zaken al dat hij tegen een boycot is. Hij vindt dat het voor de homoseksuele gemeenschap in Rusland beter is als landen als Nederland meedoen aan de Winterspelen in Sotsji.

Volgens hem is "gaan en laten zien waar je voor staat" een uitstekende manier om te laten zien dat Nederland achter de universele rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl