NOS NieuwsAangepast

ANWB: meld ervaringen over A15

De ANWB vraagt automobilisten over hun ervaringen op de A15. Aanleiding is een reeks incidenten op het Gelderse deel van de snelweg. Daar zijn dit jaar elf ongelukken gebeurd, waarbij afgelopen juli nog een dode viel en tien mensen gewond raakten.

In juni kwam een vrachtwagenchauffeur om bij een botsing tussen twee vrachtwagens.

Het gaat de ANWB vooral om één specifiek traject. "Wie weet waarom de laatste tijd tussen de knooppunten Deil en Valburg zoveel ongelukken gebeuren?", vraagt de ANWB zijn ruim 60.000 volgers op Twitter. De ervaringen van automobilisten worden verzameld en gedeeld met onder meer de transportbranche en wegbeheerders zoals Rijkswaterstaat.

Vrachtverkeer

Sinds gisteren hebben twintig mensen zich bij de ANWB gemeld. De reacties zijn verschillend. Zo klagen sommigen over de grote hoeveelheid vrachtverkeer en de hoogteverschillen van de weg waardoor files niet op tijd gezien worden. Ook is er geen filewaarschuwingssyteem, zeggen de automobilisten.

Gisteren werd bekend dat de A15 tussen Deil en Valburg niet wordt verbreed met een derde rijstrook. De gemeente Neder-Betuwe had daar om gevraagd vanwege de vele ongelukken op dat traject. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu is de weg veilig genoeg en is een wegverbreding niet nodig.

Verkeersdeskundige Ton Hendriks van de ANWB is het oneens met het ministerie. "De A15 is onveilig, maar ik weet niet of een wegverbreding de oplossing is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl