NOS NieuwsAangepast

"Israëlische raketaanval in Sinaï"

Egyptische veiligheidsagenten zeggen dat Israël een raketaanval heeft uitgevoerd in de Sinaï-woestijn. Bij die aanval zouden vijf radicale moslims zijn gedood, die op het punt stonden om raketten op Israël af te schieten. Het incident vond plaats in het noordelijk deel van de Sinaï, dicht bij de grensplaats Rafah.

Volgens persbureau Reuters kreeg een Israëlische drone de islamisten in het oog toen ze raketinstallaties in gereedheid brachten. Het is niet duidelijk of de drone op dat moment boven Egyptisch grondgebied vloog. Een door de drone afgeschoten raket vernietigde de raketopstelling op de grond en de militanten die erbij stonden. De slachtoffers zouden mannen zijn die in Egypte met terreuraanslagen in verband worden gebracht.

Vliegveld

Het Egyptische leger ontkent dat het incident heeft plaatsgevonden, Israël weigert commentaar. De beide landen werken samen bij de bestrijding van radicale islamieten in de Sinaï, maar dat wordt officieel tegengesproken, omdat dit gevoelig ligt in de Arabische wereld.

Donderdag ging het vliegveld van de Israëlische badplaats Eilat twee uur dicht, omdat Israël bang was voor een aanval van radicale moslims uit de zuidelijke Sinaï.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl