NOS SportAangepast

WK van start met Oranje-toppers

De eerste dag van de WK atletiek in Moskou brengt meteen al een paar toppers uit de Nederlandse ploeg in de arena. In alle vroegte - tenminste, Nederlandse tijd - beginnen de tienkampers aan hun eerste klus: de 100 meter.

De Nederlandse afvaardiging telt maar liefst drie man: Pelle Rietveld, Ingmar Vos en Eelco Sintnicolaas, die zich voorzichtig misschien wel tot de podiumkandidaten mag rekenen. Sintnicolaas eindigde twee jaar geleden in Daegu als vijfde, maar beleefde vorig jaar een teleurstellende Olympische Spelen. In Londen kwam hij niet verder dan de elfde plek. 2013 begon hij echter sterk met de meerkamptitel bij de EK indoor.

Bolt en Martina

Naast de meerkamp springen op de eerste dag van de WK ook de marathon voor de vrouwen in het oog - zonder Nederlandse deelname - en natuurlijk de eerste ronde van de 100 meter voor mannen. Usain Bolt start uiteraard als grote favoriet. De Jamaicaanse sprintgrootheid heeft bovendien wat goed te maken; in Zuid-Korea kwam een valse start in de finale hem op diskwalificatie te staan.

De Nederlandse troef op de korte afstanden is Churandy Martina, al lijkt de immer blije Antilliaan op de 200 meter - de afstand waarop hij Europees kampioen is - kansrijker dan op de halve sprint.

Live te volgenDe WK atletiek zijn tot en met zondag 18 augustus dagelijks (behalve woensdag, want dat is een rustdag) live te volgen via nos.nl, zowel 's morgens als s avonds. Het avondprogramma wordt ook op Nederland 1 uitgezonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl