NOS SportAangepast

Verwijlen strandt op WK schermen

Bas Verwijlen in de achtste finales op de WK schermen in Boedapest uitgeschakeld door de Venezolaanse olympisch kampioen Ruben Limardo Gascon. De 29-jarige degenschermer, op de vorige WK in 2011 goed voor zilver, verloor in extra tijd met 9-8.

De gelijkopgaande wedstrijd eindigde na de reguliere tijd in 8-8, waarna de schermers doorgingen tot de golden score. Het kostte de Venezolaan slechts drie seconden om het beslissende punt te maken. Voor Verwijlen betekende het de tweede snelle nederlaag op een groot toernooi na de teleurstellend verlopen Spelen in Londen.

Verwijlen begon met zeges op Paris Inostroza Budinich (15-11) en Anton Avdejev (11-10).

Tulen snel klaar

Tristan Tulen werd in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uitgeschakeld door de Duitser Falk Spautz, die op twintig seconden van het einde het beslissende punt maakte: 14-15. Ook titelverdediger Paolo Pizzo kwam niet verder dan de eerste ronde. Hij was niet opgewassen tegen thuisfavoriet Géza Imre: 14-15.