NOS NieuwsAangepast

Honden in beslag na bijten zwijnen

De politie heeft gisteren vijf honden in beslag genomen na een aanval op twee hangbuikzwijnen in het Friese Augustinusga. De eigenaar van de honden en zwijnen was niet thuis tijdens de aanval.

Opgeroepen agenten hoorden bij een huis een hangbuikzwijn krijsen. Een hond had het varken een moddersloot ingedreven en bleef hem daar aanvallen. Pas toen de agenten begonnen te schreeuwen liet de hond het zwijn los. De herrie joeg ook een tweede hond weg.

Aangevreten oor

Een hondengeleider heeft de twee honden en drie andere honden die losliepen bij het huis in beslag genomen. De brandweer heeft het varken uit de sloot gehaald en hem schoongemaakt. Zijn oor was aangevreten, verder bleken de verwondingen mee te vallen. Hij is voor verzorging ergens anders ondergebracht.

Al snel daarna hoorden agenten een tweede varken krijsen, dat ernstig gewond aan zijn kop bleek te zijn. Dit hangbuikzwijn is op advies van een dierenarts uit zijn lijden verlost. Vervolgens bleek ook nog een aantal kuikens doodgebeten.

Pension

Een hondengeleider heeft de twee bijtende honden verdoofd zodat ze rustig meegenomen konden worden. De drie andere honden konden rustig gevangen worden. Ze zijn allemaal naar een pension overgebracht.

Tegen de eigenaar van de dieren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl