NOS NieuwsAangepast

Meer medisch toerisme naar België

Het aantal Nederlanders dat naar België gaat voor een medische behandeling is tussen 2007 en 2010 met bijna 14 procent gestegen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Belgische Observatorium voor Patiëntenmobiliteit over die periode.

Ook het aantal Duitsers, Fransen, Britten en Luxemburgers dat voor een ingreep naar België gaat, neemt toe. Nederlanders vormen met bijna 60 procent veruit de grootste groep.

Wachtlijsten

Volgens Royal Doctors, een bedrijf dat wereldwijd op zoek gaat naar de snelste en beste behandeling, omzeilen Nederlanders de wachtlijsten in eigen land door de grens met België over te steken. "Populair zijn orthopedische en cardiologische ingrepen", zegt een woordvoerder in de Belgische krant De Morgen.

Het Observatorium is opgericht door de Belgische Federale Overheids Dienst Volksgezondheid en houdt onder meer over de wachtlijsten in Belgische ziekenhuizen in de gaten. Volgens de instelling is het niet zo dat Belgische patiënten langer moeten wachten op een ingreep door de toename van medische toeristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl