NOS NieuwsAangepast

Doden bij drone-aanval in Jemen

In Jemen zijn zeker vier leden van al-Qaida omgekomen bij een drone-aanval. Dat melden stamhoofden in de provincie Maarib, in het midden van het land.

De aanval volgt op de Amerikaanse waarschuwing voor aanslagen van de terreurgroep. Washington heeft uit voorzorg een aantal ambassades en consulaten in het Midden-Oosten en in Afrika gesloten.

Aanslag

Volgens The New York Times was de dreiging af te leiden uit onderschepte gesprekken tussen al-Qaida-leider Zawahiri en Nasser al-Wahishi, de aanvoerder van de terreurgroep op het Arabisch schiereiland, die vanuit Jemen opereert.

Er had volgens de Amerikanen afgelopen zondag een grote aanslag gepleegd moeten worden. Wat het doelwit moest zijn, is niet bekend.

Raketten

Bij de drone-aanval in Jemen werden volgens de stamhoofden vijf raketten afgeschoten op een auto. Alle inzittenden zouden daarbij zijn gedood.

Aanvallen met drones in Jemen worden toegeschreven aan de Amerikanen, al geven die nooit commentaar op die acties.

'Most wanted'

De autoriteiten in Jemen hebben een lijst opgesteld met de namen van de 25 meestgezochte al-Qaida-leden. Er zouden aanwijzingen zijn dat die aanslagen willen plegen tijdens het Suikerfeest, de afsluiting van de islamitische vastenmaand ramadan.

Er is een beloning uitgeloofd van 23.000 dollar voor informatie die leidt tot hun arrestatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl