NOS NieuwsAangepast

Republikeinen: geen shows Clinton

De Republikeinse Partij is boos over de plannen van twee Amerikaanse tv-netwerken om programma's te maken over voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton.

Clinton heeft het nog niet aangekondigd, maar algemeen wordt aangenomen dat ze in 2016 namens de Democraten een gooi wil doen naar het Amerikaanse presidentschap. NBC wil voor de verkiezingen een miniserie over haar leven uitzenden. CNN werkt aan een documentaire.

Boycot

De voorzitter van de Republikeinse partij, Reince Priebus, schrijft dat de plannen grote gevolgen kunnen hebben voor NBC en CNN. Als de programma's niet deze maand worden ingetrokken, komen er volgens hem geen Republikeinse kandidaten naar de eerste debatten voor de presidentsverkiezingen.

Hoewel er nog geen scène is opgenomen, noemt Priebus de miniserie van NBC een lange reclamespot voor Clinton. Over CNN zegt de Republikein dat hij diep teleurgesteld is over de "speciale behandeling" die Hillary krijgt.

Reactie zenders

CNN vindt dat de Republikeinen veel te vroeg reageren op de documentaire, "die nog nauwelijks in ontwikkeling is". "We moedigen de politici aan om hun oordeel te bewaren tot het moment dat er meer duidelijk is", zegt de zender.

NBC wil niet reageren op de brief van Priebus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl