NOS NieuwsAangepast

Tabletmarktaandeel Apple daalt

Het aandeel van Apple in de wereldwijde verkoop van tablets is afgelopen kwartaal flink gedaald. Dat kwam mede doordat Apple in maart geen nieuwe iPad presenteerde, zoals de afgelopen jaren.

Het marktaandeel van Apple daalde van 60,3 procent in het tweede kwartaal van vorig jaar naar 32,4 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. Apple verkocht afgelopen kwartaal zo'n 14,6 miljoen iPads en iPad Mini's.

Het marktaandeel van Samsung, de nummer 2 op de tabletmarkt, steeg in een jaar tijd van 7,6 procent naar 18 procent. Samsung verkocht 8,1 miljoen tablets.

Meer tablets

Na Apple en Samsung verkochten ASUS, Lenovo en Acer de meeste tablets. In totaal werden er afgelopen kwartaal 45,1 miljoen tablets verkocht, bijna 60 procent meer dan een jaar geleden, maar wel bijna 10 procent minder dan in het kwartaal ervoor.

Dat de tabletverkoop van kwartaal op kwartaal daalde komt volgens onderzoeksbureau IDC vooral doordat een nieuwe iPad uitbleef. Bij de lancering van een nieuwe iPad verkoopt volgens het bureau niet alleen Apple meer tablets, maar profiteren ook andere producenten van de extra aandacht voor tablets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl