NOS NieuwsAangepast

Opnieuw arrestaties Haarrijnseplas

De politie heeft vanavond elf jongeren aangehouden in verband met een vechtpartij bij de Haarrijnseplas bij Vleuten. Eerst werden negen jongeren meegenomen naar het bureau. Later werden nog twee jongeren gearresteerd. Ze zijn tussen 17 en 21 jaar.

De groep zorgde voor overlast bij de recreatieplas. Andere badgasten hadden last van hun gedrag. De jongeren werden door de politie aangesproken op hun gedrag, maar luisterden niet en weigerden te vertrekken. Daarop besloot de politie ze te arresteren.

Dat verliep niet zonder slag of stoot. Zo'n vijftien jongeren gooiden met stenen en flessen naar de politie. Die riep versterking op en zette pepperspray in om de arrestaties te kunnen verrichten. Er vielen geen gewonden.

Vechtpartij

Vorige week was er bij dezelfde recreatieplas ook een vechtpartij. Een 21-jarige vrouw zegt daar vrijdagmiddag geslagen te zijn door een groep Marokkaanse jongeren. Zij plaatste een foto van haar verwondingen op Facebook.

Volgens de politie lopen de verhalen over wat er vrijdag is gebeurd nogal uiteen. Zo zou de vrouw samen met een andere vrouw zelf zijn begonnen met schelden en duwen. Anderen zeggen dat ze is geslagen door een jongetje van tien of elf jaar.

De politie heeft mensen op Twitter opgeroepen filmopnames te sturen waarop de mishandeling te zien is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl