Google-oprichter achter kweekvlees
Sergej Brin, een van de oprichters van Google, blijkt de man te zijn die 250.000 euro heeft geïnvesteerd in de eerste hamburger van kweekvlees. De hamburger, gemaakt aan de Universiteit Maastricht, werd vandaag gebakken en geproefd in Londen.
Volgens fysioloog Mark Post, geestelijk vader van de kweekburger, was Brin op zoek naar een project dat goed was voor het milieu en de leefomstandigheden van dieren.
Niet eng
Culinair journalist Josh Schonwald vond dat de hamburger onmiskenbaar op vlees leek, maar miste de smaak die vet geeft aan vlees. Post beaamde dat: "Er zit geen vet in dit vlees, maar dat is zeker de volgende stap. We weten dat een deel van de smaak en sappigheid van vlees door vet komt."
Het vlees van de hamburger wordt gemaakt van stamcellen van een rund, die zich ontwikkelen tot spiercellen. De spiercellen vermeerderen zich tot kleine strengetjes, tot er een hamburger van gemaakt kan worden. Voor een hamburger zijn 20.000 van die strengetjes nodig.