NOS SportAangepast

Herlings weer wereldkampioen

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft in Loket de wereldtitel in de MX2-klasse geprolongeerd. De Brabander van KTM won op het heuvelachtige circuit de grote prijs van Tsjechië en is met drie races voor de boeg niet meer in te halen.

De nog altijd maar 18-jarige Herlings regeerde dit seizoen met harde hand. Van de tot nu toe 28 verreden manches, won hij er maar liefst 26. De Brabander, die in 2011 al vice-wereldkampioen werd, stond de andere twee keer ook op het podium en liep slechts 8 WK-punten mis.

Herlings scherpte met zijn triomf in de Tsjechische plaats zijn record van het aantal GP-zeges op een rij weer met één aan en bracht het op veertien.

Herlings rijgt de records aaneen

Herlings is de jongste crosser die op 18-jarige leeftijd al twee keer de wereldtitel won. John van den Berk is de enige Nederlandse coureur die ook twee keer wereldkampioen werd (in 1987 in de 125cc en in 1988 in de 250cc).

Daarnaast is de Brabander sinds enkele weken ook de Nederlander met de meeste GP-zeges. Inmiddels staat de teller op dertig, waarmee hij eenmalig wereldkampioen Dave Strijbos (27) uit de boeken reed.

"Ik was echt niet altijd fit, maar ook dan wist ik wedstrijden te winnen", zei Herlings, die volgend jaar "zeker weer" in de MX2-klasse rijdt. "Over het hele jaar was ik de beste en de laatste drie GP's wil ik ook 'gewoon' winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl