Heerenveen thuis te sterk voor AZ

SC Heerenveen heeft in een levendig duel thuis met 4-2 gewonnen van AZ.

De Friezen begonnen sterk tegen een onrustig AZ en de 1-0 was verdiend. Die viel uit een penalty van Alfred Finnbogason na hands van Jan Wuytens. AZ herpakte zich, al bleef het achterin slordig. De gasten kregen ook kansen. Zo kopte Nemanja Gudelj bijna raak.

De gelijkmaker kwam na de rust uit een inzet van Mattias Johansson. AZ bleef echter slordig en de thuisploeg sloeg hard toe met goals van Finnbogason uit de rebound en Pele van Anholt met een mooi schot. Heerenveen bleef beter, ook na een rode kaart wegens een grove charge voor Ajax-huurling Mitchell Dijks.

Aron Jóhannsson benutte nog een penalty, maar die kwam te laat voor AZ. Bovendien maakte Rajiv Van la Parra in de blessuretijd met een geplaatst schot nog 4-2.