NOS NieuwsAangepast

Van Praag gaat minister aanspreken

KNVB-voorzitter Michael van Praag gaat in september de Russische minister van Sport aanspreken op de omstreden wet die 'homo-propaganda' verbiedt. "Ik zal hem zeggen dat het niet meer van deze tijd is en dat hij daar moet wat aan moet veranderen", zei Van Praag tijdens de Canal Parade in Amsterdam.

President Poetin tekende vorige maand een veel bekritiseerde wet waarin het wordt verboden om informatie over homoseksualiteit te verspreiden en om een gay pride te organiseren. Deze week liet de Vitali Moetko, de minister van Sport, weten dat de wet onverkort van kracht is tijdens de Olympische Spelen in Sotsji.

Van Praag vindt dat de KNVB als Nederlandse sportorganisatie moet protesteren. Maar ook op regeringsniveau moet er volgens hem iets gebeuren.

Signaal

Van Praag zit met Moetko in het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA. In september is de eerstvolgende bijeenkomst. "Ik zal hem dan op een vriendschappelijke manier uitleggen hoe wij tegen homoseksualiteit aankijken in Nederland", zegt Van Praag. "Misschien ga ik hem ook wel beelden van deze Canal Parade laten zien."

Volgens de KNVB-voorzitter moet de totale sportwereld een signaal afgeven. "We kunnen niet ingrijpen in wat een regering in een land wil. Maar om te zeggen: "Dat vinden ze, dus we gaan gewoon door", dat vind ik niet goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl