NOS NieuwsAangepast

Aanhouding zoekactie Heerenveen

De politie heeft tijdens een uitgebreide zoekactie net buiten Heerenveen één van de twee verdachten aangehouden naar wie sinds vanmorgen werd gezocht. De man werd gewond aangetroffen in een weiland. De andere verdachte is nog voortvluchtig.

Vanmorgen rond 05.00 uur wilde de politie een auto controleren die met gedoofde lichten rondreed. De agenten reden de auto klem en stapten uit om de inzittenden te controleren. De bestuurder van de auto ramde de politiewagen en reed daarna weg. De agenten voelden zich volgens een woordvoerder van de politie zo bedreigd, dat ze zich genoodzaakt zagen te schieten.

Rood T-shirt

De auto werd later gevonden op het industrieterrein in Heerenveen-Zuid. De twee inzittenden waren gevlucht, maar in de auto vond de politie "behoorlijk wat bloed''. De kentekenplaten van de auto waren volgens de politie vals.

De politie zocht vanavond met dertig man, een politiehelikopter en honden naar de tweede verdachte in de buurt van het Thialf-stadion en in de weilanden daar omheen. Deze man is niet gevonden. Volgens de politie gaat het om een kleine, getinte man in een rood T-shirt, een zwarte broek en witte gympen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl