NOS NieuwsAangepast

"Werkgever doet weinig tegen hitte"

Veel werkgevers doen te weinig tegen extreme hitte op de werkvloer. Dat concludeert vakbond FNV Bondgenoten uit de reacties die binnenkwamen bij een online meldpunt van de bond.

Sinds 18 juli waren er 612 meldingen. Ruim de helft (61 procent) van de mensen die contact opnamen zegt dat de werkgever niets extra's doet voor het personeel bij extreme hitte.

Van de mensen die reageerden had 92 procent last van fysieke klachten. Dan gaat het vooral om concentratieverlies (76 procent). Maar ook jeuk of irritatie van de huid kwamen vaak voor (33 procent). 48 mensen zeiden dat ze waren flauwgevallen en vijftien kregen een hitteberoerte of een combinatie van klachten waarmee ze naar het ziekenhuis moesten.

Extra pauzes

Ook hoofdpijn, duizeligheid en benauwdheid kwamen voor. Sommigen hadden last van overmatig transpireren omdat ze gedwongen werden te werken in polyester kleding.

Er waren ook werkgevers die wel maatregelen namen tegen de hitte. Bijna een kwart gaf het personeel extra drinken. Bijna 5 procent lastte extra pauzes in. En ruim 4 procent zorgde voor airconditioning.

De online Meldlijn Zomerhitte van de vakbond blijft nog zeker tot eind augustus actief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl